Tips voor een bewuster leven en zonder haast

 •  25-3-2023 02:12 PM

Hoe boosheid jouw kracht wordt. Wil jij groeien in je bewustzijnsproces dan is het los laten van oude pijn, boosheid en verdriet erg belangrijk. Het durven toelaten van je boosheid en verdriet is een belangrijke stap, zei het niet de eerste stap. Hoe werkt dit?

Lees Meer
 •  31-1-2023 10:09 AM

Hoe ontwikkel ik zelfvertrouwen? Een makkelijke vraag die vaak wordt gesteld, maar voor veel mensen zo moeilijk te beantwoorden lijkt. Zelfvertrouwen dat wil iedereen toch! Maar HOE? MIJN TIP: START MET ZELFONDERZOEK. In mijn blog de 1e stappen.

Lees Meer
 •  19-1-2023 05:42 PM

Veel mensen denken dat introverte mensen stil en teruggetrokken zijn en extraverte mensen alleen maar luidruchtig zijn en roepen om aandacht. Een definitie die niet klopt of althans niet compleet is. Ik bespreek in deze blog hoe je de wereld beleefd als introvert of extravert en hoe je daar mee om gaat.

Lees Meer
 •  15-1-2023 10:23 AM

HEBBEN WE NOG PLEZIER IN HET LEVEN? Op het schoolplein zeiden we het weleens tegen onze kinderen: Succes he! Maar wat zeiden we daar nu eigenlijk? Onze maatschappij leidt ons op om goed je best te doen, om zo hoog mogelijk te komen. En dan ben je hoog opgeleid. Hoog wordt geassocieerd met beter! En dat willen we allemaal. Maar hebben we ook nog plezier? In mijn laatste blog lees je meer.

Lees Meer
 •  28-12-2022 05:03 PM

Jouw leven heeft een deadline! Het gaat vanzelf voorbij, daar hoef je niets voor te doen. Tijd is het enige wat we niet kunnen bijmaken. Haal jij alles uit je leven?

Lees Meer
 •  4-12-2022 12:32 PM

Zelfhulp tips mentale gezondheid Mooie inzichten die je hebt gevonden en die je inspireren, vormen soms bijna een handleiding voor je eigen leven en mentale gezondheid. Maar hoe onthoud je ze?

Lees Meer
 •  14-8-2022 05:22 PM

Iemand met de ‘Pas je aan’ overlevingsstrategie wil het graag iedereen naar de zin maken. Aardig zijn is een must. Het is een manier om veiligheid voor jezelf te creëren in de verbindingen met anderen.

Lees Meer
 •  2-8-2022 05:01 PM

Een overlevingsmechanisme is aangeleerd, vaak onbewust gedrag, dat je heeft geholpen om door bepaalde pijnlijke of onplezierige situaties heen te komen.

Lees Meer
 •  26-6-2022 04:10 PM

Moest jij vroeger ook sterk zijn? Hoe vaak hebben we dit vroeger te horen gekregen? En hoeveel van ons zeggen dit, soms of regelmatig, ook tegen hun eigen kinderen? "Daar word je hard van", vind ik misschien wel de meest treffende. Want dat is waar. Maar niet op de manier die er bedoelt, of misschien wel gehoopt werd.

Lees Meer
 •  25-2-2022 12:29 PM

Het Baader-meinhof fenomeen. Ken je dat? Ook wel de frequentie illusie genoemd. Het is een interessant fenomeen.

Lees Meer
 •  13-2-2022 10:01 AM

Er zijn vier Indiaanse spiritualiteitswetten die zeggen dat er niets gebeurt zonder reden in het leven! Als je ze volgt, wordt het leven gemakkelijker en kijk je vol vertrouwen naar wat er nu in je leven gebeurt, ben je dankbaar voor wat er was en ben je blij voor wat er gaat komen. Wat zeggen deze wetten?

Lees Meer