17 Nov
17Nov

Je bent niet je gedachten zegt men wel eens. Maar wat ben je dan wel? 


Gedachten zijn uitingen van je interne belevingswereld, een wereld die aangestuurd wordt door je onderbewustzijn. Welke informatie bevindt zich allemaal in jouw onderbewuste en stuurt jou ONBEWUST aan?

Hoe voel jij je bijvoorbeeld vandaag? Wat voor cijfer geef jij je leven? 


Welk programma stuurt jou aan?
Een programma? Ja ook jij hebt een programma en dat speel je elke dag af. Jij beschikt daarom ook over een dataopslag en die opslag is gevuld met informatie, waarden, overtuigingen en meer. Dit noemen we jouw onderbewustzijn. Die opslag begint op het moment dat jij geboren bent en zelfs al ver daarvoor. Jouw huidige data is toen als vanzelf in jouw database gekomen. Totdat jij ongeveer een jaar of 6 bent gaat dit automatisch zonder filter, daarna kwam er nog steeds data in maar maak je zelf al keuzes over wat je er wel of niet in wilt hebben. En weet je alsnog komt er dan automatisch data in, als vanzelf. Echt high tech ben jij hoor! 

Wat doe je hier nu mee? 
Deze opslag is nu jouw raadgever/adviseur en stuurt jou aan zonder dat je dit in de gaten hebt. ONBEWUST dus! Vandaar ook: “Ik snap niet waarom ik dit nu ineens deed hoor?” of “Ja, dat doe ik altijd al zo, dat gaat als vanzelf”, herken je dat? 

Er zit dus informatie in jou en dat zit ook in je cellen, je cellulair geheugen en dat kan soms tot wel 4 generaties teruggaan. Wow zover? JA, soms kan er dus ook informatie in jou zitten wat je hebt geërfd van je (over)grootouders. Is dat erg? Nee, op zich niet want het stuurt jou aan en geeft jou informatie. Het wordt echter wel vervelend als deze informatie jou klein houdt en je blokkeert om je leven te leven zoals jij het wilt! Begrijp je?

Hoe uit zich dit!

Dat kan zich vervolgens uiten in het ongemakkelijk voelen, onrust ervaren, angst, onzekerheid, eenzaamheid of verdriet. Het zijn symptomen en kunnen een gevolg zijn van een dieperliggend verschijnsel. 

Wat doen emoties hierbij?

Emoties zijn de gevoelens die je ervaarde toen een gebeurtenis zich voor deed. Bijvoorbeeld: “ik krijg meteen weer de rillingen als ik er aan terug denk!” of “Ik voel me zo goed nu ik dit gedaan heb!” Als je een volgende keer deze zelfde situatie tegenkomt, voel je dan ook direct weer dat gevoel! Emoties zijn dus het gevoel van een bepaalde ervaring en ze vertellen je direct je staat van zijn van toen. Bijv. het ervaren van weer die onrust in je lijf óf ik wordt er weer blij van als ik er aan terugdenk! In emoties zit dus het gevoel dat bij een boodschap hoort opgeslagen, dat in je ONBEWUSTE ligt. 

Wat heb jij dus opgeslagen in jouw ONDERBEWUSTE en waar luister jij nu hele dagen naar? Wat zegt jouw stemmetje of je gevoel je steeds? 

Kan ik dit ook veranderen?

Jazeker! Als je dat zou willen wel ja. En hier is lef en daadkracht voor nodig! Want ineens ga je naar jezelf kijken en zelfverantwoordelijkheid nemen. Is het eng? Nee, want dit ben jij toch! Wat gebeurt is dat je bewustzijn gaat groeien en steeds dichter bij jezelf komt! En dit voelt als vrij, hogere zelfverzekerdheid en je ervaart meer geluk! 

Zelfonderzoek is een vereiste
Als jij jezelf wilt gaan onderzoeken, dan is dit de eerste stap die jij kunt gaan zetten: je onbewuste programma in kaart gaan brengen! Luisteren dus naar jezelf. En het mooie hiervan is, daar heb je niemand voor nodig, want alles zit in jou! HOE MOOI! Dus ook geen smoesjes meer, nee helaas je kunt vandaag al beginnen! 

ABRACADABRA?
En Ja ik weet het, het klinkt een beetje als ABRACADABRA hè, maar echt als jij écht wilt en hieraan begint, dan ontstaat er als vanzelf een pad naar verandering. En dit gaat groeien in jou, deze verandering van levenshouding. En dit werkt door, dit gaat zo door tot je je meer en meer bewust wordt van jouw onderbewuste processen. 

De verandering

Blijvende verandering kun je altijd alleen maar creëren door onbewuste processen en programmeringen naar het bewuste te brengen, zichtbaar te maken en ermee aan de slag te gaan. In dit geval kom je er misschien wel achter dat veel gedrag en problemen in jouw leven voortkomen uit een loyaliteitsconflict. En dat veroorzaakt dan bijvoorbeeld een gedrag als pleasen, waarmee je jezelf alleen maar mee in de weg zit. Je belemmert jezelf dus zo om écht gelukkig te zijn. 

Resoneert dit met jou en wil jij hiermee aan de slag?

Maak dan de KEUZE! Dat is het enige wat jij hoeft te doen vandaag. 

MAAK DE KEUZE! Ja, ik wil meer uit mijn leven halen, Ja, ik wil zelf aan het stuur staan! 

Stap 1 – MAAK DE KEUZE!

Stap 2 – Hoe nu verder? Start zelfonderzoek

Ga jezelf inlezen, koop een boek waarin dit je stap voor stap wordt uitgelegd!
TIPS: 
Michael Pilarczyk – JE wordt wat je denkt of Master your Mindset Charlotte Labee – Jouw Krachtige Brein of het Brain Balance Journal
Echt ga zoeken naar wat jou aanspreekt en ga aan de slag. 

Kun je er hulp bij gebruiken? 
Volg dan een cursus Persoonlijke Ontwikkeling. Binnenkort geef ik weer de cursus ":JE wordt wat je denkt!". Aan de hand van het gelijknamige boek van Inge Rock! In een 8 avonden durende cursus omring je je met gelijkgestemde en loop we samen de stappen door naar een mooier JIJ! Is dat eng? Nee, dit is niet eng, want ieder werkt voor zichzelf!

Je ziet er zijn geen excuses! 

Maak vandaag de keuze en MAAK JEZELF PRIORITEIT!
Ik wens je veel succes en wellicht zie ik je snel in de cursus Persoonlijke Ontwikkeling. 

NO MORE EXCUSES !! 😊 

“Blijvende verandering kun je altijd alleen maar verkrijgen door je onbewuste programmeringen bewust te maken!”

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.