Over mieke imageOver mieke image
Hallo mijn naam is Mieke Tol!

Fijn dat je even de tijd neemt om mijn verhaal te lezen en natuurlijk ook om te kijken naar wat ik je te bieden heb. In mijn leven is, zoals bij iedereen, veel gebeurd. Er waren mooie momenten en minder mooie momenten, maar deze maakte van mij de persoon die ik vandaag de dag ben. Gaandeweg mijn leven merkte ik op dat al mijn gebeurtenissen ergens voor diende en mij ergens toe leidde. De situaties en ervaringen leken mij te helpen om de persoon te kunnen worden die ik nu ben: krachtig en vol zelfvertrouwen. Dat is dus niet altijd zo geweest, nee verre van dat. Toen ik dit doorkreeg brak een nieuwe periode aan in mijn leven en putte ik kracht uit mijn levenservaringen. Wellicht hebben we een klik en mag ik de persoon zijn die een stukje met je meeloopt op jouw pad. Graag inspireer ik je om ook jouw kracht naar boven te halen. En waarom? Omdat jij dat waard bent.

Wie ben ik?
Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Als kind was ik altijd op mijn hoede, ook voelde ik me er op de een of andere manier niet bij horen en niet gezien. Ik had zo mijn eigen maniertjes en men noemde dat eigen-wijs. Zonder reden had ik compassie met de 'buitenbeentjes' en kwam ik op voor kinderen die niet sterk waren, gepest werden of waarvan ik dacht dat ze hulp nodig hadden. Dat vond 'men' dan weer raar. Was ik raar?

Op mijn 20e verhuisde we naar Zeeland, deze nieuwe omgeving gaf mij meer rust en zelfvertrouwen, ik durfde wat vrijer te leven. Ik ging voortvarend van start. Kreeg een mooie baan, wat later een partner en we trouwden. Kinderen konden we niet krijgen, maar adoptie bood uitkomst. Zo moest mijn happy family eruit zien! Ik was compleet, zo dacht ik.

Mijn zelfbeeld daar had ik nooit van gehoord of over nagedacht, hoezo zelfbeeld? Mijn gezinsplaatje moest kloppen voor de buitenwereld, want dan voldeed ik, hoorde ik erbij en ja daar deed ik dan ook alles voor. Hoe ik me voelde was niet van belang, als ik er maar bij hoorde. Niet dat buitenbeetje zijn! Mijn stopzinnetje: "Als jullie blij zijn, ben ik blij", zei ik vaak! Ik deed er alles aan om in 'het plaatje' te passen. Het plaatje van de goede moeder, vriendin, huisvrouw, schoolmoeder etc.

Ik bleek bang te zijn om niet te voldoen, niet te passen, hier komt langzaam mijn angst voor afwijzing aan de oppervlakte (1 van de grootste angsten van een mens). Dus wat ging ik doen? Ik ging overcompenseren in de vorm van pleasen, ik wilde overal helpen om als goede moeder gezien te worden. Nee zeggen, dat kon ik niet. Ik deed wat de omgeving van mij verwachtte.
Zo bouwt een mens automatisch en langzaam zijn overlevingsmechanismes op!
En wat doet dit met iemand: het slurpt je helemaal leeg.


De ommekeer
De kinderen groeiden op en ik was zeker een trotse en blije moeder, maar toen keerde het tij. Mijn man bleek geen voldoening meer te halen uit zijn leven met mij en verliet mij. Ik had dit geheel niet zien aankomen. Ik was bang voor afwijzing vanuit de omgeving, maar niet voor mijn man, nee dat is zo'n goedzak die doet dat niet. WTF wel dus. "Ik deed toch zo mijn best!"
Wat gebeurt er bij een mens in zo'n traumatische situatie? Het overlevingsmechanisme dat al aan is, gaat op HIGH ALERT! Je gaat er alles aan doen om te overleven. Ga je dan voelen of aan jezelf denken? Nee zeker niet voelen, nee ik moest sterk zijn! DOORGAAN!

Thuiskomen bij jezelf
Dat ik eerst bij mijzelf mocht thuiskomen en aandacht aan mijzelf zou schenken, dat zag ik helaas toen nog niet in. Ik hinkelde verder, go go go, ik pleasde verder, cijferde mezelf totaal weg om er maar bij te horen en niet weer afgewezen te worden. Pff wat kostte me dat ook een energie. Deze high alert fase zet jouw lichaam automatisch aan. Overleven is de opdracht, het wekt adrenaline op om 'te vluchten' en zet je lichaam in de stressmode. Je zult begrijpen dit kun je niet lang volhouden. Even ja, maar daarna ben je letterlijk opgebrand, burn-out.

Persoonlijke ontwikkeling
Ik moest 'iets' gaan doen met persoonlijke ontwikkeling zei iemand tegen mij. Maar wat dat is en waarom en hoe… geen idee! Men zei dat dat goed voor je was, dus deed ik dat maar. Ik vind mijn weg naar mediteren en 'keerde daarmee naar binnen'. Heel raar was dit de eerst keer, maar wat gaf dit een fijn gevoel. Ineens gaf ik aandacht aan mezelf. Het toelaten hiervan was het moeilijkste, 'doe niet zo raar joh, ga je hier nu zo maar zitten niksen'. Hey ik merkte ineens de stemmetjes op en ik wist: hier moet ik mee doorgaan.

Leef jij je mooiste leven?
Ik leerde meer, verdiepte mij en ontdekte tijdens een workshop dat er dus inderdaad een stemmetje in me is, die mij aanstuurt. Mijn onbewuste zelf. Het is een stemmetje dat mij er vaak van weerhoud om iets te doen wat eng is, terwijl ik het eigenlijk wel wil. Ja dat herkende ik.
Mijn mentor vroeg: Leef jij je mooiste leven?
Toen wist ik het: NEE, dat leef ik niet en dat ben ik nu helemaal beu!

De code naar geluk
Ik kwam thuis en zo gebeurde het als vanzelf, ik dompelde mij verder onder in alle podcasts en webinars die ik maar kon vinden over persoonlijke ontwikkeling. Ik vroeg me af: Waarom wordt ons dit niet op school geleerd? 

                                               Ik word hier zo blij van, ik wist het: ik heb de code gekraakt naar geluk!

Opleiding en vorming
Ik heb diverse opleidingen gevolgd van NLP tot life coach en een specialisatie gevolgd in 'breathwork' ook wel ademwerk genoemd. Ik blijf trouw aan mezelf en blijf me ontwikkelen en uitdagen. Dit levenspad bracht mij zelfvertrouwen en ik kreeg een beter zelfbeeld. Dat vertrouwen wat ik zo lang gemist heb en wat dus eigenlijk altijd al heel dichtbij was, zit in mij en laat ik nu eindelijk toe. Het fijne is, ik hoef er niets voor te doen, ik hoef me niet meer anders voor te doen, maar gewoon te ZIJN wie ik BEN.

Kalm zelfvertrouwen
Dit gevoel van kalm zelfvertrouwen en de vrijheid die je dan ervaart is zo onbeschrijfelijk mooi, ik noem het geluk en dat gun ik iedereen. En daarom ben ik mijn praktijk als Mindset en Ademcoach gestart, want ik wil dit doorgeven en ook jou laten kennis maken met dit gevoel, met deze nieuwe levenswijze. Ik wil mijn geluk delen. En weet je: het zit gewoon in jou, klaar om uitgepakt te worden, zodat ook jij je mooiste leven kunt gaat leven! Jij hoeft niets te veranderen maar dit alleen maar TOE TE LATEN!

Werkwijze
Mijn werkwijze is direct, doelgericht, speels en down-to-earth. Ik loop met jou mee en neem je mee aan de hand in jouw nieuwe wereld van oneindige mogelijkheden. Ik werk liefdevol, heb compassie, maar schrik er ook zeker niet voor terug om jou de spiegel voor te houden en je die nodig schop onder je kont te geven als je bijvoorbeeld blijft hangen in je verleden. Zitten er ergens vastgeroeste emoties vast of trauma dan is de ademsessie de manier om hier in 1 klap mee af te rekenen. Ademen maakt de weg vrij en lost letterlijk oud zeer op. Mijn eerste ademsessie was voor mij een life changing event en daarom heb ik deze ook toegevoegd aan mijn aanbod. Meer info hierover vind je hier.

Voel je je aangesproken en wil je aan de slag?
Twijfel dan niet meer, want jouw gevoel weet dit al lang. Nu jij zelf nog… Neem de 1e stap en vertrouw erop dat dit goed is. Hier kan jouw nieuwe hoofdstuk beginnen! Hoe?
Heel simpel: Plan vandaag gewoon jouw GRATIS intake gesprek in, zodat we samen kunnen kijken waar jouw nieuwe leven begint en of je met mij wilt samenwerken!
Ik kijk er al naar uit.

                                                                                      JA, DAT WIL IK! IK MAAK EEN AFSPRAAK!