23 Jan
23Jan

Wat jij gelooft is de waarheid! 

Ja tuurlijk zul je wellicht denken. Das waar! 
En wat geloof jij dan? Wat geloof jij diep van binnen? Of wat zou jij eigenlijk willen, maar durf je bijna niet te geloven?

Wat is bijv. jouw échte gedachte als het gaat over geluk, succes of een bloeiende relatie? Gaat het dan lukken met jouw huidige gedachte daarover of word je geleid door twijfel? Vele denken het is TOEVAL dat dingen gebeuren, ik zeg: je kunt je geluk ook laten TOE-VALLEN.

Laat me je even meenemen hierin 

Stel er zou écht noodzaak zijn voor iets, zoals bijv.: zonder mijn goed lopende praktijk is er geen brood op de plank en overleef ik niet. Neem jij ook eens een ergste scenario in je hoofd, iets wat echt wel moet gebeuren! Ja doe even mee.. Heb je al wat? Leef je even in, in deze situatie. Wat gebeurt er dan nu? Raak je dan in paniek of denk je dan: ‘ja, ik weet dat het nodig is, dus waarom zou het eigenlijk niet lukken?’

Bij de eerste gedachte, de paniek slaat toe, zal het je niet gaan lukken. Bij de tweede gedachte komt er een overlevingsdrang en zul je er ineens alles aan willen doen om dit te laten slagen. 

Je ziet je gedachten maken of breken alles. Want als jij het positief kan inzien verandert ineens alles en treed er een overlevingsmechanisme in werking. Dus als dit hier werkt, werkt het ook voor andere situaties.

Nog een stapje verder
Ga eens na: “Met welke gedachten begin jij aan een niet dagelijks normale toch wel beetje enge actie?” Is dat met een positieve YES YOU CAN intentie of denk je ‘ik doe dit wel, maar…………..’ En die ‘maar’ die nekt je, houdt die dus goed in de gaten. Want alles achter JA MAAR is je ego aan het woord. 

Je ego is het stemmetje die jou in veiligheid wilt houden. Die wil niet groeien, die wil geen nieuwe of enge dingen doen. Die wil gewoon lekker relaxen. En zodra jij twijfelt voelt je ego dit en stuurt hij jou emoties om je mening te doen veranderen.

 “Het is toch prima zo, kom joh laten we weer lekker naar huis gaan.” 

Dit is je ego die tot je spreekt. En hoe weet je dat dan? Dat voel je! Jij weet direct of je uit angst of uit liefde iets denkt, waarneemt of voelt. Je ego wil jou in je veilige comfort zone houden en hoe doet hij dit? Door jou angst te laten voelen als iets onbekend is. Huh bij alles wat onbekend is? Ja. 

En als ik jou nu vraag: Heeft er ooit iemand anders in de wereld ook gedaan wat jij nu wilt? ……. Ik denk het wel toch? DUS KUN JIJ HET OOK!! Het is niet raar wat jij nu ineens wilt, het is geen toeval dat jij dat denkt, droomt. JIJ mag dromen, het is jouw levensrecht, dus pak het! 

En ja loopt het bij mij dan allemaal lekker? Heb ik alles wat ik maar wil? Nee, ook ik werk nog dagelijks aan mijn zelfvertrouwen, maar het lukt me al steeds beter dit te doorzien. Ik zie nu wat ik doe als het niet lukt én ik zie ook wat ik doe als ik de dingen wél voor elkaar krijg. En dat is leuk. Ik zie nu steeds beter hoe het werkt met die mindset, ik kan nu mezelf aansturen, observeren en mijn mentale spieren inzetten, het vertrouwen hebben en GEDULD kweken.

                                            What you believe is true 

Alle zaken zijn dus waardeloos als jij er niet in gelooft. Als je diep van binnen twijfelt, het niet ziet gebeuren, het niet voelt, het niet durft te visualiseren. Die twijfel staat als een zwaailicht op je voorhoofd en is van invloed op jouw acties die je onderneemt en je omgeving voelt het door je woorden heen. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen wat daar het resultaat van is.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.