23 May
23May

Zelfvertrouwen 

Wat een emotionele rollercoaster kan het leven toch zijn. Helemaal als je een laag zelfvertrouwen hebt. De een heeft er meer last van dan de ander, zo lijkt het. Maar weet ook dat jij, observerend vanuit de buitenkant, aan een persoon niet kunt zien of iemand nu wel of niet blaakt van het zelfvertrouwen. Of dat iemand zich nu wel of niet gezien voelt, geliefd voelt of vindt dat hij er mag zijn. Dat kunnen wij mensen namelijk helemaal niet zien en/of weten. Dat noem ik gedachten lezen. Wat wij mensen zien van een ander, is slechts 5% van wie die persoon in werkelijkheid is.  

                                                                                      Foto: Irene Overbeeke fotografie 

Zo had ik zelf ook nog wat stappen te zetten. Ik was deze week bezig met de zichtbaarheid van mijn bedrijf en dus van mijzelf. Doodeng vond ik dat. Eerst ‘moest’ er een facebook pagina online komen, ik had er totaal geen zelfvertrouwen in. Wat zal men wel niet denken, zeggen. Misschien vinden ze me nu wel niet meer leuk! Nee dat is toch niet nodig die facebook. Toen de volgende stap, mijn website. Ja Mieke er moeten wel foto’s van jou op, anders klopt het niet. Nou daar ging ik door mijn muur van angst. Een lieve vriendin die fotograaf is hielp me en maakte zulke mooie foto’s, werkelijk dit ging mijn verwachting te boven. Wow ik kon het gewoon niet geloven, mijn zelfvertrouwen steeg hierdoor ineens skyhigh, ben ik dit? JA en zo zien wij jouw al jaren hoor, zei mijn omgeving, alleen... ik zag het zelf niet

Toen kwam de volgende stap, deze was ineens zo makkelijk: ik zette de foto's op de website. Ja even de gedachten van eng en ik ben zichtbaar, maar nu was ik er klaar voor en KLOPTE het plaatje. Waarom ben ik zo lang hier bang voor geweest? Voor mijzelf en nu voor bijvoorbeeld mijn zichtbaarheid. Ik had het vertrouwen niet en helemaal het ZELFvertrouwen niet. Niemand snapt dit ook en kan dit ook niet snappen. Dit weet je alleen zelf en weet je… jij doet dit ook zelf! 

Zelfvertrouwen daar begint alles mee, het is ook zo’n mooi woord, ZELF en VERTROUWEN. Eenmaal samen versterken ze elkaar dusdanig, dat dit zelfs voor menigeen beangstigend is. 

En ja daar begint het dan ook mee met vertrouwen.
"Vertrouw jij er bijvoorbeeld op dat alles in het leven komt zoals het komt en dat het goed is zoals het NU is voor jou? Jij bent NU precies daar waar jij moet zijn."
Laat die maar even indalen. Ik herhaal hem nog eens:
"Vertrouw jij er bijvoorbeeld op dat alles in het leven komt zoals het komt en dat het goed is zoals het NU is voor jou? Jij bent NU precies daar waar jij moet zijn." 

Ja dat is nogal wat, tenminste dat vond ik zelf wel toen me dat werd gezegd een paar jaar geleden. Ik moest er zelfs om lachen. Ja ja geloof jij dat zelf, dus jij wilt zeggen dat het nu goed is, waar ik nu ben, in deze shit? Nee hou op joh. 

Echter toen ik er later over na ging denken dacht ik, NEE ik vertrouw inderdaad geenszins. Ik vertrouwde eigenlijk, even heel cru gezegd, niets en niemand. Ik vertrouwde de wereld om mij heen niet. Mijn perceptie was: men mag mij niet, ziet mij niet, dus ja waarom zou ik vertrouwen? 

Dit triggerde mij echter wel en ik begon langzaam op onderzoek uit te gaan. Iets zegt mij dat ik hier meer over wil weten en zo begon mijn pad naar zelf onderzoek. 

Vertrouwen hebben in alles is, ja ik weet het, dat is heel veel. Maar wat als jij meer vertrouwen zou hebben, wat als jij morgenochtend op zou staan met het vertrouwen, dat alles wat vandaag op je pad komt goed is. Dat jij erop mag vertrouwen, dat dat wat jouw kinderen nu bijvoorbeeld doen okay is. En dat je volgende stap gewoon goed is! Hoe zou jij je dan voelen? En wat als dat wat jij zo graag wilt, nou ook nog gaat lukken. Hoe zou je je dan voelen? Dat zou toch geweldig zijn.. 

Wellicht merk je nu al op dat je je al een beetje beter gaat voelen bij deze gedachten. Of wellicht kwam er nu een stemmetje jouw vertellen, ja ja doe maar even rustig aan he, dat geloof je toch niet hè die onzin die ze nu verteld, vertrouwen.. pff hou op. 

Twee totaal verschillende gevoelens en die leven allebei in jou. En weet dat degene die jij voedt, dus naar wie jij luistert, die zit op de zetel van jouw stoel en bestuurt jouw leven. Naar welke wil jij dus luisteren? 

Als dit je interesseert en als je meer wilt weten over persoonlijke groei en over hoe jouw gedachten jouw leven bepalen en dan help ik je graag verder op jouw pad van persoonlijke ontwikkeling en zelf onderzoek. 

En weet jij hebt een geboorterecht: “jij mag kiezen wat je met de rest van je leven doet”.


JA, dit spreekt me aan en ik wil graag eens kennismaken.


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.