23 Jun
23Jun

Hoe kun jij gelukkig zijn

Ik kan me nog herinneren dat ik in mijn jeugd me helemaal niet gelukkig voelde, dat ik alles en iedereen overdreven vond. Overdreven vrolijk en ik vond het leven dan ook regelmatig helemaal niet leuk. Ik zette me onbewust ook af tegen dit leven en had geen flauw benul dat ik zelf de oorzaak was. 

Op een gegeven moment kreeg ik een boek in mijn handen van Louise Hay – You can heal yourself. Dit triggerde iets in mij en deed mijn gedachten veranderen, mijn kijk op het leven en ik kreeg interesse in meer. Zou ik dit dan echt zelf doen? 

En zo kwam ik langzaam in een voor mij andere wereld terecht. Een wereld van bewustwording dat als je door alleen maar je kijk op de wereld veranderd je hele andere dingen ziet. Ja echt, als je dit voor de eerste keer leest zul je denken doe niet zo zweverig, ja dat dacht ik eerst ook. Maar stel dat het wel zo is en ook werkt voor jou? 

Als jij je aandacht richt op negatieve dingen, wat zie je dan rond je heen: negatieve dingen. Als jij denkt aan positieve zaken, wat zie je dan? Je ziet ineens die positieve situaties. Het is net als wanneer je een auto wilt kopen, je focust je op die mooie rode auto en wat gebeurt er? Ineens zie je die dag wel opvallend vaak die rode auto ook rijden die jij wilt. JA dat is toeval zeggen we dan. Maar NEE dat is geen toeval, dat is de kracht van jouw gedachten. Hoe is dus de kwaliteit van jouw denken? Waar denk jij de hele dag aan?

Okay denk je nu: "Dus is het dan zo dat wanneer ik mijn gedachten verander en dus mijn focus, mijn leven verandert?", Ja dat is de 1e stap. Weet dat de situaties en mensen die op jouw pad komen altijd matchen met waar jij op gefocust bent. Zijn bijvoorbeeld jouw gedachten van een mindere kwaliteit dan zul je mensen tegenkomen die in dezelfde gedachtegang leven. Wil jij andere situaties ervaren dan moet je dus jouw gedachten afstemmen op die andere situatie. 

Zo las ik laatst ook het boek van Bob Proctor. Hij maakte de film The Secret en leert ons hele belangrijke lessen. Eén van deze lessen wil ik hier graag met je delen: 

Wat doen succesvolle mensen anders dan andere mensen? 
Men heeft hier 6 belangrijke dingen gevonden die succesvolle mensen allemaal doen. Een succesvol leven valt of staat met je houding. En succesvolle mensen bestuderen hun eigen houding. Ze gaan bij zichzelf na dat wat ze denken en doen, dit hen ook dichter brengt bij hun doel. Wat doen deze succesvolle mensen dan? 

  1. Succesvolle mensen hebben zich een duidelijk en meetbaar doel gesteld. Ze weten waar ze naar toe gaan, ze hebben een duidelijk resultaat voor ogen. Dat kan een persoonlijk doel zijn of een zakelijk (geld)doel.
  2. Ze zijn een kei in het indelen van hun tijd. En dat gaat hier niet over time-management, want dat bestaat helemaal niet. Niemand kan time managen. Wat je wel kunt managen zijn je acties. Dus: wát doe je in de tijd die je hebt. Succesvolle mensen hebben een heldere dagindeling waarin ze eten, slapen, creëren, studeren, etc.
  3. Ten derde zoeken succesvolle mensen voortdurend naar manieren om zich nog beter te voelen. En als ze zich een gelddoel hebben gesteld zullen ze steeds op zoek zijn naar nieuwe manieren waarop ze hun geld kunnen verdienen. (Mensen die veel geld verdienen, hebben altijd meerdere bronnen van inkomsten; nooit of zelfden slechts één.)
  4. Succesvolle mensen zoeken andere succesvolle mensen op. Ze begeven zich onder mensen die al bereikt hebben wat ze zelf willen bereiken. Als je omgaat met mensen die doelloos door het leven gaan, verwacht dan niet dat jij je doelen zult behalen, zegt Bob Proctor.
  5. Zo zijn succesvolle mensen hele goede luisteraars. En luisteren doe je niet met je oren. Horen doe je met je oren. Luisteren doe je met je emoties, met je gevoel.
  6. En als laatste verwachten succesvolle mensen dat ze succesvol zullen zijn. Simpel he? Je krijgt namelijk in dit leven wat je verwacht. Het gaat erom dat je gelóóft dat je succes zult hebben.

Succesvolle mensen creëren dus zelf het leven dat zij willen leven. Ze zijn zich ervan bewust dat de resultaten in hun leven worden bepaald door alles wat ze denken, voelen en doen. En weet je, jij kan net zo’n creator worden als je dit zelf maar wilt en gelooft! 

Als jij open staat voor andere ideeën en jouw gedachten wilt gaan onderzoeken, dan nodig ik je graag uit voor mijn Masterclass “Je wordt wat je denkt”. 

Geluk zit al in jouw systeem. Hoe zet jij dat systeem aan?

Meer info: Mindmeesterschap training  "Je wordt wat je denkt"...

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.