06 Dec
06Dec

Wanneer je voldoende vertrouwt op jezelf en je eigen kracht, kun je de keuzes maken die passen bij jouw eigen koers. In mijn training "In 13 stappen naar een mooier leven" leer ik je hoe dit te doen en gaan we samen aan de slag. Maar waarom hebben we dit nodig?

Keuzes maken

Keuzes die gemaakt moeten worden; ze vliegen je om de oren. Naast het feit dat we bijzonder veel keuzes hebben, worden we ook nog flink beïnvloed door wat hip is op een bepaald moment. Je omgeving heeft ongemerkt heel veel invloed op jouw keuze. We staan altijd op scherp om de rest van de wereld in de gaten te houden. Dan zijn er veel leefstijlen die goed voor je zouden zijn en dus volg je ze. Dromen najagen wordt veel toegejuicht, maar dan wel op een bepaalde manier. En dan zijn er ook nog eens talloze checklists om te kijken of we echt succes hebben bereikt. Behulpzaam? Ik denk het niet.

Cirkel van negativiteit

Wat we hierbij vergeten is dat we alleen maar met de buitenwereld bezig zijn en niet met onze innerlijke wereld. We kijken en luisteren niet naar wat we echt willen of nodig hebben. We maken continu keuzes, maar die keuzes zijn nooit voor de volle 100%  BEWUST gemaakt. Voor je het weet is er namelijk weer iets anders, wat nog beter schijnt te werken. We zijn dus zelden met ons volle verstand keuzes aan het maken. Het gevolg? Dat nooit iets werkt, en dat voedt onze cirkel van negativiteit. Het lukt ons toch niet. ‘Succes is niet aan mij besteed’, ‘ik word nooit écht gelukkig’ of ‘het zal me nooit lukken mijn dromen waar te maken’: het zijn allemaal gedachten die dan op de loer liggen. 

Keuzes moet je maken met je volle verstand

Wat we hier vergeten is te zien dat we in den beginnen helemaal geen echte keuze hebben gemaakt. Wat wil ik nou, WAT WIL IK ECHT! Als het gaat om besluitvorming geven we snel onze mening zonder hier echt over na te denken. Wat hier kan helpen is stap 4 uit de 13 stappen methode: het in kaart brengen van jouw kernwaarden. Waar moet mijn leven aan voldoen wil het voor mij succesvol zijn? Als je dan je kernwaarden weet heb je een 1e checklist voor de volgende keer! Moet je een beslissing maken dan pak je je lijstje erbij en check je even snel: voldoet dit aan mijn kernwaarden lijst? Zo ja dan doen, zo niet dan gewoon voorbij laten gaan. Het past niet in jouw leven.

Je leven veranderen betekent dat je ergens voor de volle 100% achter moet staan.

Daarvoor is het dus belangrijk dat je keuzes maakt met je volle bewustzijn. Sta stil bij alles wat je keuze teweegbrengt. Wat brengt het je? Welke voor- en nadelen kleven eraan? Voldoet het aan mijn kernwaarden? Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Als jij elke kant van je keuze helder hebt, zal je je ook minder snel door een tegenslag uit het veld laten slaan. Die had je ingecalculeerd.

Jouw leven kun je zelf transformeren, zodat jij kan stralen!

Maak jezelf prioriteit en ga bijvoorbeeld aan de slag met de 13 stappen methode! Het gaat namelijk niet vanzelf. Zo breng jij in kaart waar jij voor staat, waar jij gelukkig van wordt en zo straal jij weer en dit geeft je ZELFVERTROUWEN. 

Heel veel succes lieve jij, je bent het waard!

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.