02 Oct
02Oct

Leef jij je mooiste leven? 

De laatste tijd zie ik veel mensen om mij heen die hun leven verpesten. Ze zitten vast in hun hoofd en eigenlijk zijn ze het contact met zichzelf, hun gevoel, hun lichaam verloren. Want wat doen wij mensen: we beredeneren alles met ons hoofd. We maken dingen vaak heel groot, moeilijk en lastig of denken dat we het allemaal heel zwaar hebben. Brigitte Kaandorp had er een mooi liedje over: Ik heb een heel zwaar leven…. (google maar eens). 

Wat gebeurt er als we gaan redeneren?

We verlaten onze stabiele basis, ons IK. Met als resultaat dat je je niet meer lekker voelt, niet meer veilig voelt en je bent het vertrouwen in jezelf, anderen en de wereld kwijt. Er is dus geen goed fundament meer, een basis waar jij je veilig zou mogen voelen. Dit noemen we wel de RATRACE van het leven. Je kent het vast wel: zo’n rat die in zijn kooi zit en maar blijft rennen in zijn looprad. Hij komt er gewoon niet meer uit… En dit doen wij mensen ook. Je denkt dat je van alles MOET: je moet nog dit, je moet nog daar langs en oh ja straks ook nog even langs de club want … Ja je bent maar aan het rond rennen. En waarom? Omdat je denkt dat dit MOET, dat dit van je wordt verwacht, dat de mensen je anders niet meer zien staan of je niet meer leuk gaan vinden. Misschien hoor je er dan wel niet meer bij…  

En dus ga je door met vooral in je hoofd chaotische gedachten creëren en moetjes verzinnen die je ook niet eens op een rijtje lijkt te krijgen. Heb je de ene ToDo-lijst afgewerkt, hangt er alweer een hele nieuwe lijst klaar. 

Alles heeft hier te maken met angst! 

  • Angst om je baan en/of geliefde te verliezen
  • Angst om alleen te blijven
  • Angst om niet geliefd/aardig gevonden te worden
  • Angst voor afwijzing en misschien wel vernedering
  • Angst om niet gezien en gehoord te worden
  • Angst om voor jezelf te gaan staan en je grenzen aan te geven
  • Angst om ziek te worden.
  • Angst om iets niet te krijgen wat je zo graag wilt.
  • Angst om niet te weten wat je graag zou willen doen.
  • etc.

Deze angsten wekken depressieve en zware gevoelens op - je voelt het vast al wanneer je ze alleen nog maar doorleest - want je moet van alles van jezelf

Een gezonde basis heeft met jouw lichaam en gevoelens te maken 
Luister jij wel eens naar jouw lichaam? Jouw lichaam vertelt je namelijk heel veel, maar we hebben niet geleerd om daar naar te luisteren. We moesten altijd vooral maar flink zijn en door gaan. Kusje erop. Niet lullen maar poetsen. En verder.. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook altijd wel weer mensen in je omgeving waarbij het nooit goed genoeg was en die gingen zich op de een of andere manier gedragen of zeiden iets om jou te manipuleren. En wat deed je? Je ging je zo gedragen en die ander ging zich schijnbaar beter voelen en jij zou uiteindelijk die goedkeuring gaan krijgen waar je al zolang naar op zoek was. Alleen was het nooit goed genoeg en kwam het ook niet. 

Nu weet dit is een grote illusie en geeft schijnveiligheid.

Je wordt namelijk onder controle gehouden en nog erger, je geeft zo je eigen kracht uit handen. En toch gaan we maar door en ondertussen ga jij voorbij aan jezelf. Tot het moment dat er echte klachten ontstaan waar je op den duur niet meer omheen kan, dan moet je wel naar jouw innerlijke stem gaan luisteren en gaan ingrijpen. 

Wat kun je, nee moet je doen? 
Stop hiermee! Jij moet niets, jij MAG. JA, j i j  h e b t  e e n  k e u z e  e c h t!

Ga weer luisteren naar jezelf, naar jouw lichaam. Wat wil ik? Als jij meer vanuit jouw waarde, vanuit jouw hart leeft wordt alles veel lichter. Je zoekt het dan niet meer in de omgeving op in die buitenwereld, maar komt meer thuis in Jezelf en jouw eigen waarheid. Jouw lichaamshouding wordt anders als jij goed in je vel zit. Je gaat stralen van binnenuit en voordat je het weet loop je ongemerkt met een gigantische smile rond van oor tot oor. 

Wat gebeurt er als jij in je kracht stapt? 
Je komt meer in een flow. Je ziet de dingen niet meer zo zwaar en het wordt allemaal veel lichter en kleurrijker. Je hebt weer zin in het leven, om dingen te gaan ondernemen, je ervaart meer innerlijke vrijheid, je maakt makkelijker keuzes vanuit jouw hart en ziet beter waar je naartoe wilt. 

Wil jij dit ook (weer) ervaren? 

Wil jij weer leven vanuit jouw flow? Geef Jezelf dan die toestemming en ga weer leven vanuit je hart. Jij kan ook die innerlijke rust ervaren, want jij bent zo'n fantastisch mooi mens en jij bent het waard! Het is een prachtig cadeau aan jezelf! En als je je nu afvraagt: waar begin ik? Dan is het antwoord heel simpel. Door NU de beslissing te nemen dat je vandaag start met jezelf op de 1e plaats te zetten! Heb je hier hulp bij nodig? Mail me dan gerust en dan spreken we samen eens af. Ik deel graag mijn tips. 

Voel je welkom! 

JA, vandaag ga ik het doen! Pak dat geluk!

#leef je mooiste leven!

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.