31 Jan
31Jan

Hoe ontwikkel ik zelfvertrouwen?
Een makkelijke vraag die vaak wordt gesteld, maar voor veel mensen zo moeilijk te beantwoorden lijkt.
Zelfvertrouwen dat wil toch iedereen! Maar HOE? 

MIJN TIP: START MET ZELFONDERZOEK

Start met jezelf te vragen: 

 • Wie ben ik?
 • Wie ben ik zonder zelfvertrouwen?
 • Wie ben ik met gezond zelfvertrouwen?
 • Wat zou ik dan doen?
 • Wat zou ik anders doen dan nu?

Je mag voor jezelf deze vragen op papier gaan beantwoorden. En denk hier niet te makkelijk over. Dit is echt heel serieus en belangrijk werk, dit kan jouw eerste stap zijn naar MEER ZELFVERTROUWEN. Dus pak een pen en papier en ga schrijven. Ja ja je moet ze opschrijven, zo in gedachten beantwoorden kan, maar dan mis je de magic! 

Schrijven creert een chemische reactie in je hersenen
Er gebeurt namelijk iets zodra jij gaat schrijven. Probeer het maar eens uit! Zo ga jij een duidelijk beeld voor jezelf maken, hoe jij zou zijn met zelfvertrouwen. Je gaat jezelf serieus nemen. Want weet je eigenlijk wel wie je bent met zelfvertrouwen? Wellicht weet je dat ook niet. Je moet dus een visie maken en de toegevoegde waarde erin gaan voelen

Okay laten we beginnen. Nog wat vragen:

 • Hoe zou mijn leven eruit zien met zelfvertrouwen?
 • Wat zou ik dan doen?
 • Welke beslissingen zou ik nemen?
 • Hoe zou ik me gedragen?
 • Hoe zou mijn omgeving er dan uitzien?
 • Wat kan ik dan wat ik nu niet kan?
 • Hoe ga ik me dan voelen?

Neem dus al deze vragen over en ga ze beantwoorden. Lees dan al deze vragen nog eens door, nadat je ze beantwoord hebt en sluit je ogen! 

Stel jezelf dan de vraag:
 
HOE VOEL IK ME ALS IK DIT ZELFVERTROUWEN HEB? 

Laat dit gevoel helemaal door je heen gaan, blijf er even meezitten. Ja echt dit mag je minstens een minuutje doen. En sla dan dit gevoel goed in je op! Net al op de computer in een mapje šŸ˜‰. De volgende keer dat je je dan weer zonder zelfvertrouwen voelt, ga je terug naar dit gevoel. Pak dit gevoel erbij, JA ik heb zelfvertrouwen en ik mag en kan dit! De stemmetjes die je net daarvoor nog vertelde dat je geen zelfvertrouwen hebt kun je even wegsturen, nee het is niet waar wat ik nu geloof!! IK HEB ZELFVERTROUWEN en KAN DIT! 

Ontwikkel zelfvertrouwen

Zo ga je het geloof in jezelf ontwikkelen. Stap voor stap. Verwacht ook niet dat dit in 1 week tijd voor elkaar is. Dit moet groeien.  Want geloof mij: je gaat langzaam aan een ander geloof creĆ«ren over jezelf en nooit meer doen wat je eerst over jezelf geloofde. 

Hulpmiddelen naar zelfvertrouwen
Dit zijn hulpmiddelen om je belemmerende overtuigingen (zoals we die bij coaching noemen) te gaan herprogrammeren en je oude pijnlijke wonden te genezen, zodat jij je hart kunt gaan volgen in plaats van je angst. 

Andere hulpmiddelen zijn oa: mediteren, visualiseren, een vision board maken, een dagboek bijhouden, cursussen persoonlijke ontwikkeling volgen. 

Zonder visie geen nieuw resultaat
Weet, dat je zonder een nieuwe visie nooit een ander resultaat zult hebben. Het is je geboorterecht om je goed te voelen en je paradijs hier op aarde te creĆ«ren. 

Wat betekent zelfvertrouwen voor mij? Heel veel succes ermee. En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, kom dan eens langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kijken we hier samen na. Echt JIJ kan dit ook en JIJ bent dit waard!  

IK ZIE JOU!

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.