28 May
28May

IK WOU DAT IK DIT EERDER HAD GEWETEN!

Wat doe jij meestal als je je gespannen en onrustig voelt?

  • Ik werd altijd vervelend en ging kribbig reageren. Wat doe jij?
  • Ga je afleiding zoeken? 
  • Of iets bedenken wat je zou moeten doen om rustiger te worden?
  • Jezelf terugtrekken in een hoekje en heel zielig zijn?
  • Boos worden? Andere bekritiseren?

Onderzoek eens wat jij dan doet, dit helpt je een volgende keer om bewust te worden van jouw mechanisme. Ah ik word weer vervelend, wat deed er nu op? Stap 1 is altijd bewustwording.

Door mijn werk met mensen met spanningsklachten (en natuurlijk m'n eigen ervaring) wordt het steeds helderder: de allerbelangrijkste vraag die jij jezelf op een gespannen en onrustig moment mag stellen is:

'EN WAAR VOEL IK DIT IN MIJN LICHAAM?'

1. Breng daar nu je aandacht heen. 

Wat er dan gebeurt is iedere keer weer magisch:
>  je stapt uit 'het verhaal'  en je gaat van denken naar voelen. 

2. Vervolgens blijf je even bij dat gevoel in je lichaam, leg je handen er maar op. Het wordt nu gezien. Zonder het anders te maken of weg te willen duwen.
3. Dan maak je nieuwsgierig en oprecht contact met je lichaam en onderzoek je wat het je wilt vertellen. Je geeft nu ruimte aan dat wat simpelweg gezien en gevoeld wil worden. Wat doet deze situatie met mij. Welk gevoel krijg ik hier. Je voelt wat shiften en dan op een gegeven moment komen vaak de mooiste inzichten. Na alle onrust die je aanvankelijk eerst voelde kan er nu een diepe rust komen. Veroordeel het ook niet het is helemaal okay. Er is nu ook geen weerstand of gevecht meer. 

WEET: Het heeft even oefening nodig, jouw hoofd zal hier wat van vinden. (duh zo simpel dat zal niet werken hoor). Maar vertrouw en doe het gewoon, geloof er ook in! Onderzoek dan wat je lichaam je verteld, wat zeggen die stemmetjes? Word je bewust van alles wat er opkomt. Echt jouw lichaam heeft een zelfhelend vermogen en dat is zo groot! Je mag er op vertrouwen dat zij weet wat je mag doen, voelen, ervaren. Luister er gewoon na! Het is jouw intuïtie, jouw onderbuikgevoel. Dus neem het serieus.

Veel mensen vinden dit dan zweverig! Doe niet zo raar... Maar stel het werkt voor jou?

Ik doe het de laatste tijd nu steeds vaker en het werkt eigenlijk altijd. Ook je kinderen kun je deze vraag stellen. Zie hoe bijzonder het effect ook bij hun is. Soms denk ik wel eens: Ik wou dat ik dit eerder had geweten, en niet zo lang had 'gevochten' tegen spanning en stress.

Ben je nieuwsgierig naar het effect van deze oefening en wil je dit samen met mij doen? Maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak, het is gratis! Meld je hieronder gerust aan. Inzicht krijgen in jouw gevoel is alles waard, toch?


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.